Rozpoczyna się XXIII edycja konkusu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.
Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:
1/ najlepszy regionalny produkt żywnościowy,
2/ najlepsza potrawa regionalna.
Celem konkursu jest promocja regionalnego dziedzictwa kulinarnego i żywności wysokiej jakości.
Obsługę wydarzenia prowadzi Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, 61-714 Poznań, al. Niepodległości 34, kontakt: Oddział ds. Promocji Rolnictwa, Żywności i Turystyki Wiejskiej, tel. 61/626-65-27 lub 61/626-65-00, e-mail:
Karty zgłoszeniowe w konkursie należy przesyłać do Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi do dnia 27.06.2024 r. Formularze są dostępne na stronach internetowych: https://www.umww.pl/xxiii-edycja-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow oraz www.produktyregionalne.pl