Rozpoczyna się XXIII edycja konkusu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.

Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:

1/ najlepszy regionalny produkt żywnościowy,

2/ najlepsza potrawa regionalna.

Celem konkursu jest promocja regionalnego dziedzictwa kulinarnego i żywności wysokiej jakości.

Obsługę wydarzenia prowadzi Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, 61-714 Poznań, al. Niepodległości 34, kontakt: Oddział ds. Promocji Rolnictwa, Żywności i Turystyki Wiejskiej, tel. 61/626-65-27 lub 61/626-65-00, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Karty zgłoszeniowe w konkursie należy przesyłać do Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi do dnia 27.06.2024 r. Formularze są dostępne na stronach internetowych: https://www.umww.pl/xxiii-edycja-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow oraz www.produktyregionalne.pl